Otkriven spomenik svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima

Jučer je u Parku skulptura u samom središtu sela Ernestinova svečano otkriven spomenik svim poginulim braniteljima i civilima uz mnogobrojna izaslanstva. Crkveni dječji zbor pod vodstvom Marijane Matijević prekrasno je otpjevao himnu naše domovine.

Spomenik je otkrio ministar branitelja Tomo Medved uz prigodan govor. Naš velečasni Andrija Vrbanic predvodio je molitvu okupljenih vjernika i posvetio spomenik. Okupljenima se obratio i naš župan Osječko-baranjski Ivan Anušić koji je podsjetio na veliku žrtvu našim mještana i okolnih sela u domovinskom ratu, no pozvao i okupljene da se okrenu boljem sutra i da zajedno kao što smo 91. stvarali bolju Hrvatsku učinimo to sada i za naše buduće generacije.

Našim braniteljima i Udruzi hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Ernestinovo zahvaljujemo što su godinama ustrajali na izgradnji dostojnog spomen obilježja. Vječna zahvala našim poginulim i nestalim braniteljima i našim braniteljima, koji su još uvijek s nama, koji su svim srcem branili naše domove, naša ognjišta i obitelji. Hvala Vam što ste svojim rukama, svojom žrtvom stvorili Lijepu našu.

Ovim putem želimo zahvaliti Ministarstvu branitelja i Osječko-baranjskoj županiji na podršci i financijskoj potpori za dovršetak uređenja spomenika. Ministarstvo branitelja odobrilo je 11.000,00 kn za dovršetak uređenja, postavljanje ploča s popisom poginulih, ploča s nazivom vojnika, te bakrenih kapa, a Osječko-baranjska županija 7.500,00 kn za postavljanje rasvjete kod spomenika.

Neka  ovaj spomenik svima nama  bude putokaz za bolju i svjetliju budućnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.