Održan info dan u sklopu projekta Osnažene Ernestine III

U sklopu adventskog sajma Općine Ernestinovo 15.12.2022 održali smo i Info dan za projekt Osnažene Ernestine III. Sretni smo zbog velikog odaziva naših mještana te zbog toga što smo velik broj ljudi informirali o vrijednostima projekta Osnažene Ernestine III, te o mogućnostima prijave krajnjih korisnika za sudjelovanje u projektu. Uživali smo u druženju, a za one koji nisu mogli doći u nastavku stavljamo neke od važnih informacija.

Projekt: Osnažene Ernestine III

Nositelj: Općina Ernestinovo

Cilj je poboljšati kvalitetu života starijim i nemoćnim osobama kroz zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina u periodu do 6 mjeseci koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjim korisnicima, pružajući im primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika.

Korisnici projekta mogu biti: osobe koje su napunile 65 godina na 1.11.2022 i starije. Iznimno osobe mlađe od 65 godina- osobe s invaliditetom koje to mogu dokazati rješenjem ili mišljenjem relevantnog tijela ili osobe koje imaju Potvrdu Centra za socijalnu skrb da spadaju u skupinu nemoćnih osoba.

Dokazna dokumentacija:

  • Potrebno je dostaviti osobnu iskaznicu (za osobe mlađe od 65 godina rješenje o invalidnosti ili potvrdu Centra za socijalnu skrb da spadaju u skupinu nemoćnih osoba)

Sve detalje možete dobiti u Općini Ernestinovo, na e-mail: projekti@ernestinovo.hr ili na broj telefona 270-225.

Vrijednost projekta je 986.023,75 kn

Trajanje projekta: 14.9.2022-14.5.2023

Žene zaposlene u sklopu projekta obilaze korisnike u trajanju od 6 mjeseci od 1.11.2022- 30.4.2023

Svakom kućanstvu dostavlja se mjesečni paket higijenskih potrepština u vrijednosti do 50,00 kn

 

projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.

Detalji o projektu: Projekt je  u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Link:

www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr/