Odobren projekt “Uređenje mrtvačnice u Laslovu”

Osječko-baranjska županija odobrila je projekt Općine Ernestinovo “UREĐENJE MRTVAČNICE U LASLOVU” iz programa “Potpore jedinicama lokalne samouprave za ulaganja u komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu za podizanje kvalitete života stanovnika na području Osječko-baranjske županije”. Odobrene su potpore za dva grada i deset općina u ukupnom iznosu od 2,2 milijuna kuna.

Našoj Općini odobreno je 100.000,00 kuna za dovršetak uređenja mrtvačnice u Laslovu iz Proračuna Osječko-baranjske županije u 2017. godini. Projekt je ukupne vrijednosti 150.000,00 kuna. Općina Ernestinovo će sufinancirati dovršetak uređenja mrtvačnice sa 50.000,00 kuna iz vlastitog proračuna.

Kako bismo kuću oproštaja stavili u funkciju i stvorili uvjete za dostojan ispraćaj pokojnika, potrebno je ožbukati i oličiti unutrašnje prostorije, uredite podove, urediti fasadu, postaviti vanjske prozorske klupice, priključiti objekt na električnu energiju, postaviti pločice, napraviti parkirališne površine te propisno ograditi groblje. Uređenjem kuće oproštaja stvoriti će se potrebni uvjeti za dostojan ispraćaj pokojnika i podići razina kvalitete življenja stanovnika naše općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.