Odobren projekt “Modernizacija javne rasvjete”

Postojeće visokotlačne natrijeve svjetiljke tehnološki su zastarjele, ne zadovoljavaju kriterije po pitanju svjetlosnog onečišćenja, ne daje odgovarajuću rasvijetljenost javnih površina unatoč velikoj potrošnji električne energije te su energetski neefikasne.
U sklopu projekta, ugraditi će se 212 novih, ekološki prihvatljivih LED rasvjetnih tijela, kojima se zamjenjuje postojeće dotrajale i neekonomične žarulje javne rasvjete. Nova rasvjeta ce se postaviti u naselju Laslovo, te ce se nadograditi rasvjeta u Divosu i Ernestinovu na mjestima na kojima nije bila dostupna.

Postavljanjem novih led zarulja zavrsiti cemo kompletnu LED rasvjetu u nasoj opcini, te tako ostvariti znacajne ustede energije, smanjiti troškove poslovanja, troškove popravaka i održavanja, smanjiti svjetlosno onečišćenje i ostvariti minimalni gubitak lumena i svjetlosti što će direktno pridonijeti očuvanju, zaštiti i unapređenju zaštite okoliša, unapređenju energetske učinkovitosti, te povećati sigurnost građana, a osobito pješaka i biciklista.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.