Na natječaj županije prijavljen projekt dovršetka uređenja mrtvačnice u Laslovu

Općina Ernestinovo prijavila je projekt “Dovršetak uređenja kuće oproštaja i groblja u Laslovu“ za dodjelu potpore jedinicama lokalne samouprave za ulaganja u komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu za podizanje kvalitete života stanovnika na području Osječko-baranjske županije u 2017. godini.

Mrtvačnica u Laslovu sagrađena je po povratku iz progonstva 2000-2002.g. dobrovoljnim radom i doprinosom mještana te tvrtki koje su pomagale u obnovi naselja, no nažalost ni 15-ak godina kasnije nije dovršena. Kuća oproštaja nije priključena na električnu energiju, polovina unutrašnjih prostorija nije ožbukana i uređena, pročelje nije završeno, nedostaju prozorske klupčice, na podestu ispod nadstrešnice nisu postavljene vanjske pločice, groblje nije u potpunosti ograđeno, te nisu izgrađene parkirališne površine.

Kako bismo kuću oproštaja stavili u funkciju i stvorili uvjete za dostojan ispraćaj pokojnika, potrebno je ožbukati i oličiti unutrašnje prostorije, uredite podove, urediti fasadu, postaviti vanjske prozorske klupice, priključiti objekt na el. energiju, postaviti pločice, napraviti parkirališne površine te propisno ograditi groblje. Uređenjem kuće oproštaja stvoriti će se potrebni uvjeti za dostojan ispraćaj pokojnika i podići razina kvalitete življenja stanovnika naše općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.