MLADOJ SPORTAŠICI URUČENO PRIZNANJE I NOVČANA NAGRADA ZA USPJEŠNOST U SPORTU

Za izniman doprinos sportskim uspjesima, razvoj i promicanje sporta i ugleda Općine Ernestinovo uručili smo zahvalnicu Josipi Ćuk, koja je kao članica Hrvatske reprezentacije sudjelovala na međunarodnom natjecanju u Turskoj na Balkanskom prvenstvu za djecu u karateu. Na prvenstvu je sudjelovalo 12 država i preko 2300 natjecatelja, a među njima i naša mještanka Josipa kao članica reprezentacije.
Josipa je jedanaestogodišnjakinja, stanovnica Ernestinova, polaznica naše osnovne škole i članica Karate akademije Osijek, te zastupa svoj klub kao i našu reprezentaciju na međunarodnim i tuzemnim natjecanjima. Na nastupima je ostvarila zapažene rezultate te mnogobrojne medalje. Na poticaj njene obitelji, koja nas je i upoznala s njezinim rezultatima, odlučili smo donijeti Pravilnik o nagrađivanju sportaša s područja općine Ernestinovo kojim bismo nagradili uspješnost u sportu, kako na međunarodnim tako i nacionalnim natjecanjima.
Naime, Općina Ernestinovo donijela je Pravilnik na temelju kojeg, po točno određenim kriterijima, nagrađuje sportaše novčanom nagradom ili novčanom pomoći za izvanredne rezultate postignute u prethodnoj natjecateljskoj sezoni na natjecanjima najvišeg ranga, poput svjetskih, europskih i državnih prvenstava i olimpijskih igara, te za sudjelovanje na međunarodnim reprezentativnim natjecanjima.
Josipa nam je kao uporna, predana, talentirana i uspješna mlada sportašica bila poticaja za donošenje mjera kojima želimo i nagrađivati i poticati uspjehe u spotu, a svi vi ostali, dragi sportaši pozvani ste da se nakon zapaženih ostvarenja javite u našu općinsku upravu kako bismo i vas podržali na vašem sportskom putu.
Čestitke još jednom i puno sportskih uspjeha svima!