Krenuli radovi na Ernestinovačkoj crkvi

Postavljanjem skele oko tornja Crkve presvetog trojstva Ernestinovo službeno započinju završni radovi na našoj crkvi.

U sklopu projekta, koji će se provesti uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Općine Ernestinovo, Župe sv. Rozalije djevice Ivanovac i našeg velečasnog Andrije Vrbanić, na crkvi će se sanirati limarija na najvišem dijelu krovišta i napraviti nova hidroizolacija ravnih krovova kako bismo spriječili daljnje prodiranje oborinske vode u unutrašnjost te će se izvesti  fasaderski radovi na crkvi i zvoniku.

Na proljeće nas očekuje i postavljanje vitraja na oltarskom prozoru, a sve aktivnosti provode se s jednim ciljem,  završetak svih radova i posveta naše crkve, nakon dugih 20. godina kada su položeni sami temelji.

Naša stara crkva u ratu je bila u potpunosti razrušena, spaljena, protjerali su nas i oduzeli nam naše domove, naša ognjišta, nažalost nekima i naše najmilije, pokušali poljuljati našu vjeru, ne sluteći da su temelji naše vjere duboku u nama, u našim srcima i dušama, u našim molitvama, u našem strpljenju i oprostu.

Strpljivo  i u vjeri smo gradili našu novu crkvu, uz mnogobrojne molitve i pomoć svih institucija i vjernika župljana, te danas s ponosom gledamo i iščekujemo slijedeću, 2023. godinu kada ćemo u zajedništvu, uz molitvu i svetu misu posvetiti našu crkvu!!!!!

 

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 270.000,00 kn od čega je Ministarstvo osiguralo 50.000,00 kuna, a ostatak sredstava će izdvojiti Općina Ernestinovo i Župa sv. Rozalije Ivanovac.