Kreću radovi na rekonstrukciji pješačkih staza u Ernestinovu

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo nam je 391.000,00 kn za rekonstrukciju pješačkih staza u Ulici V. Nazora u Ernestinovu. Ukupna vrijednost projekta je 1 milijun kn, a ostatak sredstava osigurati ćemo iz vlastitog proračuna.

Budući da je projekt obnove staza u glavnoj ulici naselja Ernestinovo zahtjevan u odnosu na naše financijske mogućnosti, podijelili smo ga u 2 faze. U ovoj, prvoj fazi, obnoviti ćemo gotovo 1400 metara staza (neparni kućni brojevi, odnosno istočna strana od početka naselja do benzinske postaje) te tako znatno unaprijediti našu komunalnu infrastrukturu koja je u zaista lošem stanju.

Drugu fazu planiramo nominirati slijedeće godine kako bismo završili pješačke staze u glavnoj ulici našeg naselja. Da pojasnimo, s istočne strane naselja (neparni brojevi) biti će izgrađena pješačka staza, a sa zapadne strane biciklističko-pješačka staza (radovi kreću na proljeće).

Također, izborili smo se za sredstva za izmjenu dotrajale vodoopskrbne mreže kako novo izgrađene staze ne bismo morali ponovno rušiti, a i usklađivanjem radova na izmjeni dotrajale vodoopskrbne mreže i izgradnjom staza ostvariti ćemo značajne uštede. Također, za sve mještane koji imaju namjeru u slijedeće 3 godine priključiti se na plinsku mrežu, u sklopu radova napraviti će se i besplatna priprema za plinski priključak.

Radovi na rekonstrukciji staza i izgradnji vodoopskrbne mreže kreću uskoro, te molimo mještane na razumijevanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.