KOLODVOR U LASLOVU POPRIMA SVOJE OBRISE

Investicijski ciklus u izgradnju kolodvora s kolosijecima u Laslovu niti u jednom trenutku nije bio obustavljen unatoč mnogobrojnim nedaćama u proteklom razdoblju. Svi planirani radovi odvijaju se očekivanom dinamikom, a kolodvor će biti završen na ljeto 2021. g.

Na relaciji Osijek-Vinkovci ne postoji križište vlakova, iz čega proizlazi da drugi vlak ne može niti krenuti dok vlak koji prometuje ne dođe na svoje odredište te je stoga prometovanje ograničeno što utječe i na samu kvalitetu voznog reda.

Sva navedena prometno-prijevozna ograničenja bili su razlog zbog koji je Općina Ernestinovo pokrenula inicijativu za izgradnju kolodvora s kolosijecima. Uz potporu ministra prometa Olega Butkovića, predsjednika uprave HŽ Infrastrukture d.o.o. Ivan Kršića i župana Osječko-baranjskoga Ivana Anušića u 2019. g. započela je izgradnja kolodvora s kolosijecima u Laslovu kako bi se unaprijedio željeznički promet na istoku Hrvatske i osigurala bolja prometna povezanost sa većim središtima, a posljedično omogućio i veći broj linija za prijevoz putnika.

Ukupna vrijednosti radova je 20,5 mil kuna, a obuhvaća izgradnju 2 kolosijeka, pothodnika, otočnog perona, parkinga, nadstrešnice i pristupnog puta, a značaj ove hvalevrijedne investicije očituje se na sav željeznički promet Slavonije.