IZLET UMIROVLJENIKA U ĐURĐEVAC 15.10.2022.

Povodom Dana starijih i nemoćnih ( 01.listopada ) već tradicionalno organiziramo izlet naših umirovljenika i ostalih mještana koji nam se pridruže.

Ovog puta smo odlučili otići malo dalje od naše Slavonije koju smo već dobrano upoznali i obišli: Vukovar, Ilok, Đakovo, Vinkovci, Valpovo. Zadnja destinacija je bila Požega, a ovog puta eto nas u Đurđevcu u lijepoj Podravini.

U suradnji s tvrtkom  „Grex“ Cafissi S.P.A./ Biocrystal ( zastupništvo u  Rijeci), o njihovom trošku imamo ručak, tombolu, glazbu i donaciju ovisno o broju polaznika.

Prijevoz i ulaznice financiramo iz vlastitih sredstava  u iznosu od 100,00 kn po osobi  i donacijom Općine Ernestinovo u iznosu od 2.000,00kn, na čemu  im se ovim putem zahvaljujemo. Troškovi po osobi 100,00kn.

U suradnji s Turističkom zajednicom Đurđevac i angažiranim vodičem gosp. Mariom Fučekom,  obilazimo posjetiteljski  centar Đurđevački pesci , gdje uz audio i video snimke gledamo interesantna nastajanja pesaka, tektonska zbivanja i jedinstveno endemsko  bogatstvo  Hrvatske sahare.  Razgledavanje ostalih dijelova  „ 3d kamere „ koje su mnogi od nas prvi puta susreli i koristili.

Posjetili smo ZOO, susreli se i fotografirali s devama. Etno selo  u kojem je sve napravljeno od prirodnog materijala i starim tehnikama (pletena ograda, kuće pokrivene trskom i drvetom).

Ručak i predavanje smo imali u lijepo uređenom hotelu „Picok“.  Uz ugodno izlaganje gosp. Jadranke  proizvoda za zdravo spavanje , tombolu i ponešto kupovine, slijedio je ručak i glazba.

Svirao nam je  i pjevao gospodin, ne upitah mu  ime, ali ponovno bi ga angažirali.

Uz ples i  pjesme iz naše mladosti i vječne melodije veselju i plesu nije bilo kraja.

Oprostili smo se od Podravine s melodijom  „Podravino moja mila“, a nastavili „Slavonijo  tko te nije volio  ne zna što je izgubio“.

Dragi moji pozdrav do slijedećeg „tuluma“ u DVD Ernestinovo.