Ernestinovčani proveli deset dana na  Jadranu u Kampu  Seget u vremenu od 18.08.-28.08.2021.

 

Već u drugom mjesecu 2021. smo na našem druženju kroz razgovore  ustanovili da ima dosta zainteresiranih za odlazak na more.  Pomno smo tražili destinacije primjerene našem budžetu, kojih nažalost nema puno .  Našli smo tri opcije i odabrali Kamp Seget ,  koji je već od ranije bio poznat nekima od nas koji smo boravili tamo. Cijena primjerena, more blizu, kamp u borovoj šumi, hladovina, smještaj u depadansama u prizemlju.  Cijena smještaja polupansion (doručak i ručak) sa prijevozom za 10 dana 2.270,00 kn. Omogućili smo u dogovoru s osobljem u Kampu plaćanje u više rata što se pokazalo dobro i olakšalo većini da zatvore financijsku konstrukciju.

Vožnja autobusom agencije Arriva  kroz Lijepu našu autocestom s polaskom u 2,00 sata ispred Ernestinovačke crkve bila je više nego udobna   i komforna. Na odredište stižemo 18.08.21 u 10,30.

Vrijeme nam je bilo naklonjeno, sunce, svakodnevno kupanje, a i sadržaja drugih nam nije manjkalo.

Već u subotu 21.08.21. zatvaranje Segetskog ljeta  i nastup klape Cambi na otvorenoj pozornici. Zaista smo bili počašćeni i uživali slušajući izvedbe  njihovih pjesama, ali i ostalih, Oliverove, V.Coce, Arsena .

U ponedjeljak 23.08.21. smo organizirano išli na cjelodnevni izlet  brodom, Drvenik,  Šolta,Čiovo. Kupanje na otvorenom moru,  Boravak na Šolti kupanje, završetak na Čiovu, ručak u konobi, ribe i vina u izobilju. Sve smo ovo popratili pjesmom , smijehom i dobrim raspoloženjem.

U utorak 24.08.2021. poslije kupanja u 17 sati odlazimo brodicom za Trogir. Tu nas je kod tvrđave Kamerlengo dočekao gosp. Stipan Bilić, profesionalni  vodič koji nas je proveo kroz zidine i znamenitosti Trogira,katedralu sv.Lovre (Radovanov portal),gdje smo uživali u iscrpnom i profesionalnom iznošenju povijesti  grada Trogira, umjetninama i kulturnoj baštini.

Preostala tri dana smo iskoristili za kupanje, druženje, duge šetnje uz more do Trogira i Medene. U petak 27.08. uoči polaska smo priredili večeru i feštu od preostalih delicija  ( kulena, šunke, slanine koje smo ponijeli  od kuće, uz domaće vino, glazbu i pjesmu oprostili od mora.

U jutarnjim satima nas je dočekao autobus agencije Arriva , ni manje ni više nego onaj kojim se voze igrači NK Osijeka, sa ogromnim znakom  kluba.

Zajedničkom fotografijom  sa ljubaznim  osobljem iz uprave Kampa , restorana i kuhinje u jutarnjim satima odlazimo put Slavonije i našeg Ernestinova.

Sve ovo gore što piše samo su navodi,  a sve ono što se događalo između :  more, sunce,  pjesma,tečaj plivanja, priče, razgovori,  smijeh, sitne čarke trebalo je doživjeti……