Projekt Osnažene Ernestine

Naziv projekta

Osnaživanje kroz edukaciju teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- OSNAŽENE ERNESTINE

Nositelj projekta

Općina Ernestinovo

Partneri u projeku

Udruga žena „Laslovo“,  Centar za socijalnu skrb Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje- Regionalni ured Osijek

Kratki opis projekta

Projekt je planiran u tajanju od 30 mjeseci. U projektu će se prema unaprijed određenim kriterijima odabrati 15 žena koje će proći edukaciju za njegovatljicu te primiti Javnu ispravu o osposobljenosti.  Nakon toga žene će biti zaposlene na 23 mjeseca te će skrbiti o minimalno 60 starijih i nemoćnih osoba sa područja Općine Ernestinovo.  Za tu namjenu nabaviti će se i 15 bicikala da im se omogući lakše obavljanje posla.  Osobama o kojima će žene skrbiti, mjesečno će se dostaviti paket za njegu i higijenu kućanstva u vrijednosti  od 200,00 kn u razdoblju od 23 mjeseca.

Ciljevi projekta

Projekt Osnaživanje kroz edukaciju teško zapošljivih žena Općine Ernestinovo- OSNAŽENE ERNESTINE za cilj ima doprinijeti smanjenju stope nezaposlenosti i doprinijeti spolnoj jednakosti kroz dodatnu edukaciju za njegovateljicu 15 žena iz ciljne skupine teško zapošljivih žena (s najviše završenom srednjom školom) te ih zaposliti u trajanju od 23 mjeseca u danas sve traženijem sektoru njege starijih osoba, povećati njihovu zapošljivost i nakon projekta, smanjiti razinu siromaštva i pružiti im osjećaj samoostvarenja. Drugi cilj projekta jest povećati razinu kvalitete života krajnih korisnika (starijih i nemoćnih osoba te osoba u nepovoljnom položaju) pružanjem svakodnevne skrbi nad 60 osoba u Općini Ernestinovo u trajanju od 23 mjeseca. 

Vrijednost projekta

2.540.930,95 kuna u potpunosti je financiran (100%) sredstvima EU iz Europskog socijalnog Fonda operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Trajanje projeta: 3.7.2018- 3.1.2021.

Kontakt osoba:  

Maja Bračun, voditelj projekta
E-mail: projekti@ernestinovo.hr
Tel: 031/270-225
Web: www.ernestinovo.hr

Link: 

www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr/

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Općine Ernestinovo.