Završeni radovi na pročistaču voda

U proljeće počinje priključivanje kuća na kanalizaciju.

Nakon tri godine radova tijekom kojih je cijela općina Ernestinovo bila veliko gradilište završen je posljednji infrastrukturni kapitalni projekt u Domovinskom ratu potpuno razorenim selima, u Ernestinovu i Laslovu.

Načelnik općine Ernestinovo Matija Greif kaže kako je nedavno organiziran tehnički pregled te će nakon sitnih intervencija biti izdana uporabna dozvola.

ERNESTINOVO, 20. 12. 2016, TEHNIČKI PREGLED KANALIZACIJE, snimio GOJKO MITIĆ

Napravljena je i građevina za skupljanje i pročišćavanje otpadnih voda kako bi iz tog novog objekta ona izlazila čista u prokop Vuke kod Laslova. Osim toga, oko pročistača je sve asfaltirano. Najvažnije je to što smo sada došli u fazu da se čeka samo proljepšanje vremena kako bismo počeli raditi priključke kuća na sustav. To je najvažnija stvar i ono što smo nestrpljivo čekali sve vrijeme upirući i lobirajući svim snagama kako da to što prije bude završeno. Sada ćemo lako organizirati izradu priključaka, to prije što razgovaramo s Hrvatskim vodama kako bi ti priključci bili što jeftiniji za naše mještane. Hrvatske vode su vrlo blizu tome da pomognu oko izrade tih priključaka, tako da bi građanima to bilo što prihvatljivije i da bi se prema obvezi i priključili na sustav. Istodobno razgovaramo s Vodovodom Osijek, koji je ovlašteni investitor, da se plaćanje obavi preko njih, na rate. Tako da mislimo kako bi takvim kreditiranjem Vodovoda i uz potporu Hrvatskih voda priključivanje bilo vrlo prihvatljivo i nadam se da će se svi priključiti već s početkom radova – kaže načelnik Greif.

Direktor Vodovoda Osijek Ivan Jukić potvrdio je kako su po tom pitanju u kontaktu i s Općinom Ernestinovo i s Hrvatskim vodama, ali zasad ne može precizirati cijenu. Jukić dodaje kako posao priključivanja počinje s proljećem i da će se on odrađivati po zaprimljenim zahtjevima.

ERNESTINOVO, 20. 12. 2016, TEHNIČKI PREGLED KANALIZACIJE, snimio GOJKO MITIĆ

Greif smatra da će se sva okolna mjesta vrlo jednostavno priključiti na njihov sustav pa da je okončanje ove 26 milijuna kuna vrijedne investicije kojom općinska naselja dobivaju komunalni standard urbanih cjelina dobar motiv da i te općine počnu projektirati kanalizaciju. “Ovo je jedini mali zatvoreni sustav kanalizacije do Zagreba koji se radio na ovaj način”, kaže Greif.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *