KROZ PROJEKT DO EDUKACIJE O ZAŠTITI OKOLIŠA

Današnjom predstavom i podjelom slikovnica završili smo projekt o edukaciji i zaštiti okoliša koji nam je odobrio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt ukupne vrijednosti 21.000,00 EUR-a (157.000,00 kn) obuhvatio je niz edukativnih  radionica o zaštiti okoliša, o podizanju svijesti o mjerama sprječavanja nastanka otpada i recikliranju koje smo proveli u ustanovama primarnog obrazovanja- u vrtiću u Ernestinovu i Laslovu te u Osnovnoj školi Ernestinovo i Laslovo.  Kako bismo tematiku još više približili našoj djeci i kako bi usvojena znanja  o bitnosti zaštite okoliša svjesno i savjesno primjenjivali u svakodnevnom životu, za njih smo održali i dvije predstave, „Botaničari“ i „Pero i Vlatko junaci prirode“ u kojima su djeca uživala i aktivno participirala.

U suradnji s Dokkicom, dječjom kreativnom kućicom, izradili smo i poučnu slikovnicu „Ogledalce uspomena“ koju je osmislila divna Ines Novak, a ilustrirala Nikolina Dinješ. Slikovnicu je na dar dobilo svako dijete,  a ona nas vodi kroz našu zajednicu, naša naselja. Uz glavne likove u njoj, Ernesta, Tinu i njihova prijatelja Lasla u svakom trenutku se možemo podsjetiti na ljepote naše zajednice i koliku ulogu svi mi skupa imamo u njoj, koliko svi skupa možemo učiniti za naš okoliš i njegovu održivost.

 

Kroz projekt smo nabavi i odgovarajući broj kanti i kontejnera za naša kućanstva, a sve aktivnosti  u sklopu ovog projekta imaju isti cilj:  podsjetiti nas da pojedinačni i skupno vodimo brigu o našoj zajednici, o našem okolišu, o našoj planeti Zemlji, jer ona nam je dom, za koji vjerujemo da svi skupa želimo da bude lijep i uredan!