BESPLATNA KASTRACIJA PASA NA PODRUČJU OPĆINE ERNESTINOVO

Općina Ernestinovo u suradnji s Udrugom ITV Grenzenlos iz Njemačke sufinancira kastraciju pasa čiji vlasnici imaju prebivalište na području Općine Ernestinovo, što znači da će kastracije pasa biti besplatne za njihove vlasnike i ove 2023. godine.

Sufinanciranje kastracije pasa provodi se s ciljem smanjenja broja neželjenih pasa na adekvatan i blag način.

Prijave za kastracije organizira Veterinarska Stanica Osijek, koja nakon prijave dodjeljuje termine za kastraciju. Informacije se mogu dobiti na telefon: 098/212 404.

Kastracije se obavljaju u prostorijama Veterinarske stanice Osijek, a vlasnici pasa dužni su potpisati Informativni pristanak na operaciju prije samog zahvata čime potvrđuju da su upoznati s rizicima i mogućim komplikacijama. Veterinar ima pravo odbiti izvesti operativni zahvat ako utvrdi da postoje opasnosti po život i zdravlje psa.

Psi koje se prijavljuje na kastraciju moraju biti mikročipirani, a vlasnici pasa obavezni su dokazati svoje prebivalište na području Općine Ernestinovo putem svoje osobne iskaznice ili putovnice za kućne ljubimce iz koje su vidljivi adresa vlasnika i broj mikročipa psa.

Za kastraciju se možete prijaviti i putem linka za prijavu  https://tinyurl.com/muv7x8rf