Antunu Dizdaru prvo mjesto na ernestinovačkoj kobasijadi

Odlučivale nijanse, prvo mjesto Antunu Dizdaru iz Ivanovca

S ciljem promicanja domaće slavonske kobasice Ernestinovčani su i ove godine organizirali Ernestinovačku kobasijadu. To je, kaže Dino Tijardović, treće izdanje te gastronomske manifestacije. Kobasijada, u organizaciji cafe-bara Ozzy i Općine Ernstinovo, ponovno je privukla velik broj natjecatelja, što, kaže Matija Greif, načelnik općine, pridonosi i pozicioniranju općine kao turističke i gastronomske destinacije. Naime, osim izlagača okupio se i velik broj posjetitelja, koji su uživali u nadaleko poznatoj slavonskoj deliciji.

Na Kobasijadu se prijavilo 40 ekipa, a stručnom žiriju (Matija Greif, Siniša Stražanac i Ivica Hajduk) posao nije bio nimalo jednostavan. Prvo je mjesto osvojio Antun Dizdar iz Ivanovca, drugo je pripalo Ivanu Cinkušu iz Beljevine, treće Alenu Bariću iz Ivankova, četvrti je Josip Grgurić iz Osijeka, a peta Ana Milić iz Ernestinova.

Marin Adon Juginović, vlasnik cafe-bara Ozzy, ističe zadovoljstvo kvalitetom kobasica i odazivom majstora te delicije, pa su pobjednike odredile nijanse. “U ime organizatora zahvaljujemo svim natjecateljima i posjetiteljima koji su obogatili ovaj događaj”, ističu Greif i Juginović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *